Orkide Bakımı Nasıl Yapılır

Orkide ihtişamın ve zarafetin çiçeğidir. Güzelliğini dingin renkleri, uzun ömrü ve kibarlığı ile
sergilemektedir.
Evlerimizde ve ofislerimizde en çok beslediğimiz orkide türü Phalaenopsis’dir. Kısa gövdeli ve geniş yapraklı bir türdür.  Peki bu büyüleyici çiçeği alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Orkide alırken bitkinizin goncalarının ve yapraklarının yeşil  ve dik olmasına dikkat etmelisiniz.  Çünkü gonca sayısı çiçeğin sayısıyla çiçeğin ömrü doğru orantılıdır.

Orkide Bakımı Nasıl Yapılır?

Orkidenizin uzun ömürlü olması için direk güneş alan bir yer yerine aydınlık bir yere koymalısınız.  Klimaya yakın olması orkidenizin yaprakları için son derece zararlıdır.

Nasıl Saksı Kullanmalıyız?

Orkidelerinize şeffaf saksıda bakmalısınız ve orkidenizin saksını mümkün olduğunca değiştirmememlisiniz. Çünkü orkidelerin toprağı özel bir topraktır ve bunu piyasada elde etmek oldukça zordur. Saksının şeffaf renkli olmasının önemi ise çiçeğinizin üst kısmı kadar köklerinin de ışığa ihtiyacı vardır.

Sulama Nasıl Yapılmalıdır?

Bir diğer önemli adım ise sulamanın nasıl yapılacağıdır. Çiçeğinizi haftada iki kere sulamanız gerekir.  Su bir su bardağı ölçüsünde olup temiz ve oda sıcaklığında olmalıdır. Haftada bir ve ya iki kez de yapraklarına su püskürtmekde çiçeğin nem ihtiyacını karşılamasına yardımcı olur.

Orkidenin Ömrü Ne Kadar?

Çiçeğin ömrü normal şartlarda üç ya da dört aydır. Çiçeklerini döktükten sonra boğumlu olan gövdesi yukarıdan budanarak tekrar çiçek açmasını sağlayabilirsiniz. Fakat budama sonrasında da açık kalan kısmını alüminyum folyo ile sarmalısınız.

Orkidenizin kökleri saksıdan zamanla taşmaya başladığında görüntüyü bozuyor diye kesmemelisiniz yoksa orkideniz son derece zarar görecektir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIVIRCIK SAÇLAR İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ

Hayatımızı Kolaylaştıran Çamaşır Yıkama İpuçları