KIVIRCIK SAÇLAR İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ




Kıvırcık saçlara bakmanın hep zor olduğu düşünülmüştür. Aslında düz saçların bakımı da kıvırcık saçlar gibi zordur. Ancak kıvırcık saçlara sahip kişiler genellikle saçlarının kabarmasından ve kuruluğundan şikayet eder. Bu yazımda sizlere kıvırcık saçlarınıza nasıl bakmanız gerektiği hakkında küçük ipuçları vereceğim.




1.Tarak seçimi: Eğer kıvırcık saçlara sahipseniz tarak seçerken dikkatli olmalısınız. Fırça kullanmak buklelerinizi bozacak ve saçlarınızı kıracaktır. İhtiyacınız olan geniş dişli taraklardır hatta çoğu zaman parmaklarınızla da  tarama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.  Saçlarınızı tararken dipten uca taramak yerine uçtan dibe doğru taramalısınız. Çünkü uçlardaki düğümleri daha kolay açacaksınız. Bu tarama işlemini duştan çıktıktan sonra değil de duş sırasında saçınıza kremi uyguladıktan  sonra yaparsanız saçlarınızın kırılmasını ve kabarmasını önlemiş olursunuz.

2.Canlı bukleler: Buklelerinizin daha canlı durmasını istiyorsanız duşa girmeden önce saçınıza bakım kremi uygulayın ve saçınıza bone takın. Duşa girince önce vücudunuzu yıkayın, yani saç yıkama işlemini en sona bırakın. Çünkü buhar ve sıcaklık kremin saçlarınıza daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır. Böylelikle daha canlı ve bakımlı buklelere sahip olursunuz.


3.Kuru olan kıvırcık saçlar: Kıvırcık saçlar kuru olmaması gereken saç türüdür. Çünkü kuru olduklarında bukleler 
sağlıklı ve düzgün görünmez. Saçlar çok çabuk kırılır. Saçın kendi yağı her zaman en iyi bakımdır.  Ne kadar doğru şampuanı kullansanız bile kullandığınız şampuan saçlarınızı kurutabilir. O yüzden her duşta saçlarınızı şampuanlamayın. Sadece su ile durulayın ya da gerekiyorsa saç uçlarınıza  krem uygulayın.




4.Saç durulama: Saçınızın nemin korunması için, duş sırasında saçlarınızdaki kremi tamamen durulamayın. Bir miktar kremin saçlarınızda kalmasına izin verin. Çünkü bukleleriniz o nemi emecektir.





5.Şaç kurulama: Kıvırcık saçlar için en önemli adımlardan biri kurulama kısmıdır. Havlu yerine bir tişört kullanmanız daha iyi olacaktır. Çünkü havlu çok fazla su emerek saçlarınızın kabarmasına neden olacaktır.










6.Saç toplama: Yıkayıp iyice kuruttuğunuz saçınızı, gece yatacağınız zaman tepeden çok sıkı olmayan bir topuz ile toplayın. Bu saçınızın buklelerini koruyacak hemde kabarmasını önleyecektir. Son bir detay da mümkünse, saçlarınızı yağmurlu günlerde yıkamayın. Eğer yıkayacaksınız da, kabarmasını önlemek için kremin saçlarınızda azcık bırakın ve ardından az miktar su ile karıştırarak sprey sıkın.















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orkide Bakımı Nasıl Yapılır

Hayatımızı Kolaylaştıran Çamaşır Yıkama İpuçları